Oostvaardersveld!

Oostvaardersveld
Oostvaardersveld (foto 1)

10-11-2015

Het oostvaardersveld is een onderdeel van de oostvaardersplassen en  loopt van de grote praambult en het treinspoor tot aan de knardijk. Zie foto 1.

Medio dit jaar is Staatsbosbeheer begonnen met de herinrichting van dit gebied. Twee grote bergen met aarden die op het oostvaardersveld lagen zijn afgegraven. Deze hopen aarden zijn hergebruikt en in een nieuwe plek zoals de kleine praambult gebruikt. Tevens achterin tegen de knardijk en het Hollandse hout Bos, om een soort uitkijk te krijgen over het oostvaardersveld. Deze nieuwe bult ligt precies in het gebied waar de konikpaarden veel zijn. Inmiddels heb ik de Konikpaarden ook al boven op de bult gezien. Helaas is het op dit moment erg drassig en hierdoor veel modder door de velen regen en werkzaam heden met de zware machines. Ook is in medio september 2015 besloten om een deel van het Hollandse hout bos te betrekken bij het oostvaardersveld. Zie foto 2.

Hollandsehout Bos
Hollandse hout (foto 2)

 

In de maand oktober 2015 zijn door Landschapbeheer  Flevoland en de vrijwilligers de broei hopen gecontroleerd van de ringslang. Er zijn dit jaar heel veel eieren geteld in de broeihopen van de ringslang in totaal rond de 3900. Op dit moment zijn ze druk bezig om de wildroosters te plaatsen op de knardijk en om het bos gedeelte klaar te maken. Er worden hekken om het bos geplaatst. En dan komen er onder andere Edelherten te wonen. Er komt ongeveer 300 hectare grond gebied bij.

Hier onder een aantal inpressie foto’s van het gebied die door mij zelf gemaakt zijn.

Groetjes, Casper ( oostvaardersveld.nl )

Oostvaardersveld
Oostvaardersveld
Oostvaardersveld
Oostvaardersveld
Oostvaardersveld
Oostvaardersveld
Oostvaardersveld
Oostvaardersveld
Oostvaardersveld
Oostvaardersveld